Cantorij der Basiliek
Hulst

  
menu pagina
Dirigent

Anton de Kort is als regio-directeur van de Zeeuwse Muziekschool jarenlang verantwoordelijk geweest voor de inrichting van het muziekonderwijs in Zeeuws-Vlaanderen.
Hij is een specialist in de methodieken van Kodaly, Orff en Justine Ward en doceerde in die hoedanigheid in zomercursussen van het Ward-instituut.
In opdracht van de Nederlandse St. Gregoriusvereniging en Sako-Zeeland leidde hij cursussen koordirectie in Middelburg, Hulst en Vlissingen.
In het verleden dirigeerde hij een zeer omvangrijk jeugdkoor, daarna werd hij als dirigent aangetrokken door Chr. Gemengde zangvereniging Asaf te Axel, het Madrigaalkoor te Middelburg en de Koorstichting Cantorij der Basiliek.
Met deze koren, begeleid door orkesten en solisten van naam realiseerde hij opmerkelijke uitvoeringen van ondermeer "The Last Supper" van Thiman, het "Stabat Mater" van Caldara, het "Requiem" van Fauré en de "Via Crucis" van Liszt.

Hij dirigeerde zijn koren in o.a. de Notre-Dame te Parijs, de Dom van Trier, de Westminster Cathedral in Londen en in de kathedralen van Luxemburg, Haarlem, Antwerpen, Gent, Lille en Straatsburg, hij leidde vele radio-opnames, twee CD-realisaties en enkele t.v-uitzendingen.
dirigent02 (157K)
dirigent01 (111K)